Om Slaktarkorv

 

Per Karlsson är köttbonden som fick nog

Bakgrunden är att; en dag tröttnade grisuppfödaren Per Karlsson på köttmarknadens dåliga marginaler och att ersättningen knappt skiljer sig mellan grisens fötter och filé. I en hetlevrad diskussion utbröt han: ”Om jag inte får mer betalt för grisens finare delar, då kan jag ju lika gärna göra korv av hela grisen!”. Branschen kallade det korkat och otänkbart. Varför använda fina delar som filé och karré till korv? Men det plötsliga infallet visade sig vara en snilleblixt. Utan att tveka gjorde Per slag i saken och för ett år sedan lanserades Slaktarkorv, en korv gjord av hela grisen.

 

Konsumentlöfte

Varumärket Slaktarkorv garanterar att produkterna tillverkas i Sverige av 100% handstyckat svenskt kött, från grisar som är uppfödda enligt svenska djurskyddsregler. Samt att de företag vi samarbetar med för att slakta, stycka, tillverka och sälja våra produkter innehar svenskt kollektivavtal där arbetsgivaravgifter och skatter är betalt till förmån för den svenska välfärden.

 

Årets korvprofil 2014

Svenska korvakademien delar varje år ut bemärkelsen Årets Korvprofil till en entusiast som jobbar för korvens bästa och sprider korvglädje omkring sig. Priset delades ut av Korvakademiens representanter Jan Scherman och Christina Möller, på Korvfestivalen i Stockholm 29 mars. 

Juryns motivering; "En korvälskare och entreprenör som fick en snilleblixt, gjorde det omöjliga möjligt och skapade ett helt nytt koncept. Slaktarkorv görs av hela grisen, från sidfläsk och karré till skinka och filé. Succén är given."

 

För mer information kontakta:

Per Karlsson, Slaktarkorv AB
070-193 87 80
per@slaktarkorv.se

Styckschema

Slaktarkorv

Slaktarkorv - Per Karlsson, köttbonde och korvälskare

Per Karlsson, köttbonde och korvälskare